Горан Брегович свири на фестивала "Скариада" край Петропавловския манастир

Балканската звезда Горен Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения ще се изявят на сцената на фестивала "Скариада.BG" на поляните на Петропавловския манастир край Лясковец. Концертът на именития музикант ще е кулминацията на феста и ще е от 20 часа на 5 септември.

Ще има общо четири фестивални вечери по време на празника с аромат на скара и много весела музика. В народните веселби ще се включат "Оркестър Янко слона" със солисти Пепи Джексъна и Бети Цветанова. На 2 септември ще свирят "Ачко Маринов бенд" с участието на Лъки и оркестър "Карандила" с ръководител Ангел Тичалиев. Предвиден е концерт на ромският крал на цигулката Венци Такев и неговия оркестър, а в последната фестивална вечер ще свири оркестър "Беровски бисери" от Македония и Орлин Памуков с "Орлин бенд". Присъстващите ще имат възможност да гледат и нестинарските танци.

В дните на "Скариада .BG" български производители ще представят традиционни месни продукти и ястия, а чуждестранни майстори-готвачи ще забъркат вкусни блюда. Със свои щандове ще участват производители на бутикови месни продукти по автентични рецепти и на сертифицирани био продукти от месо, както и фирми специализирани в производството на продукти от прясно българско месо. Изложението ще бъде допълнено с много димящи скари, кулинарни зони, конкурс за най-вкусно кебапче и кюфте и приготвянето на най-голямата манастирска чорба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура