Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

130 парашутисти от Европа скачат над Монтана

Най-добрите съзтезатели по парашутизъм от цяла Европа от края на миналата седмица са в България. На летището “Ава летателен център” край монтанското село Ерден се провежда Осмото европейско първенство по парашутизъм.

Всяка сутрин още в зори пет самолета “Ан-2” излитат от пистата над река Огоста и в небето над Северозапада разцъфтяват разноцветните куполи на парашутите. 130-те асове се състезават в дисциплините “Скок в цел” и “Въздушна акробатика”. Скоковете се извършват от височина 1000 м, а целта на земята е 16 см кръг, в центъра на който има точка с големината на 20 ст. Парашутистите го наричат “нулата”. Висше майсторство е състезателят да докосне с пета “нулата” и да задейства звуков сигнал. Устройството на “Ава център” в последните дни пищи почти постоянно.

“В Монтана гостуват най-добрите парашутисти не само в Европа, но и на планетата. От много години у нас не е организирано толкова елитно състезание по въздушни спортове. Тук са най-добрите отбори в света – Италия, Словакия, Германия, Беларус, Русия…”, казва директорът на първенството Ангел Стаменов. Освен в “скок в цел” асовете мерят майсторство и във въздушната акробатика. Скоковете в дисциплината са от 2000 м и по време на свободното падане парашутистите изпълняват комбинации от спирали и задни салта.

“За пръв път съм на състезание в България, но организацията на първенството е много добра, базата също. Това ни дава възможност да покажем изцяло уменията си. А красотата на природата и любезността и отзивчивостта на хората създават допълнителен комфорт”, сподели Френческо Гулотти – професионален военен от отбора на Италия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете