Изпратиха в пенсия проф. Величко Адамов

Досегашният ректор на Стопанската академия "Д. А. Ценов" в Свищов проф. Величко Адамов вече е пенсионер. Документите за прекратяване на служебните му правомощия с учебното заведение са му били връчени с нотариална покана. Това се наложило, след като дни наред от администрацията не успявали да се свържат с проф. Адамов, който управлява два мандата свищовския ВУЗ.

Преди окончателно да се раздели с работното си място, доскорошният ректор пожелал да вземе десетки картини, които висели по стените на кабинетите. "Свалихме платната и ги прибрахме в хранилище. В момента установяваме кои са лично негови и кои са купувани с пари на академията. Голяма част от картините са рисувани по поръчка на проф. Адамов.

На много от тях е изобразен и неговият лик", обясниха от висшето учебно заведение.

Пред "Труд" проф. Величко Адамов отказа да сподели с какво ще се занимава занапред. "Искам спокойствие. Картините, които са мои, вече съм си ги прибрал. Които са на академията, не ги искам", отсече той.

Все още не са ясни резултатите от финансовите проверки на учебното заведение, които бяха поискани от временното ръководство. Екип, начело със служебния ректор проф.Иван Върбанов, успешно проведе кандидат-студентската кампания и усилено подготвя изборите за ректор на висшето училище.

Предвижда се вотът да се състои през последната седмица на октомври или в първите дни на ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини