Русенец създаде една от най-бързо развиващите се компании в Силициевата долина

Двуметрови преспи блокират страната Комбинацията със студения арктичен въздух, който се спуска към Балканите от север, създават опасна обстановка на пътищата

Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер край бреговете на Япония

Фънки и Хилда Казасян жури в „Като две капки вода“

„Юнайтед“ би „Челси“, Жозе не трепна

Мария и Мегз заровиха томахавките След като получи приза за Попфолк идол на годината, Фики се прибра да отпразнува изписването на първородния му син

„Лацио“ лети към Шампионската лига

Зелената империя – тъмната страна на WWF От 20 години швейцарската офшорка е оплетена с политико-икономически лобита в страната ни

Ген. Тодор Бояджиев разкри как е било подслушвано посолството на САЩ

Осъдиха на смърт 16 туркини за принадлежност към ИДИЛ

“Пирин” прекъсна серията от загуби

Северна Корея желае да започне диалог със САЩ

Юнкер: Македония е на прав път, може да получи препоръка от ЕК до няколко месеца

Депутатът Николай Бошкилов напуска ръководния екип на БСП-Благоевград

Обилни снеговалежи и силен вятър тази нощ и утре, червен код в областите Смолян и Кърджали

Шефовете на Слънчев бряг питат за “Златния Орфей”

Ръководството на “Слънчев бряг” АД изразява силното си безпокойство от неяснотите около провеждането на “Златният Орфей” в комплекса и настоява до края на 25 август да получи категорично потвърждение за осъществяване на инициативата.

Дружеството е партньор и домакин на фестивала, за което е сключило споразумение с организаторите – Фондация “Генко Генов” и е изпълнило всички свои задължения. Осигурило е настаняването и изхранването на близо 400 души /общо 2000 нощувки/ за изпълнителите и техническите екипи във висикокатегорийна база в близост до мястото, на което е предвидено да се проведе фестивалът. Организирало е преместването на наказателния паркинг и близо 200 абонаментни места от паркинг “Емона”, където ще проведе “Златният Орфей”. Създадена е организация за разполагането на шатра за 1000 зрители, ограда и мобилни тоалетни. Всички мерки по сигурността са координирани с общината и МВР. Осигурени са СОТ, допълнителен полицейски ресурси, вертикална планировка, осветление. Взети са необходимите противопожарни мерки, гарантирано е медицинско обслужване при необходимост. Набрани са дори доброволци, които да се включат в организацията на фестивала.

Според договореностите “Златният Орфей” трябва да се проведе между 31 август и 2 септември. На 26 август трябва да започне монтирането на шатрата. В същия ден се очаква да пристигнат и първите технически екипи. Два дни преди тази дата обаче все още няма яснота ще се проведе ли изобщо фестивалът “Златният Орфей”.

“Обезпокоени сме от възникналите разногласия между организаторите и инициативния комитет, отправените взаимни нападки, както и неяснотите около финансирането на фестивала. Ние изпълнихме всички свои ангажименти по споразумението, а това е свързано с ангажиране на сериозни финансови средства и организационен ресурс. Българските творци винаги са добре дошли в Слънчев бряг. Ние продължаваме да стоим зад идеята за възстановяване на авторитетния международен конкурс “Златният Орфей”. За Слънчев бряг той е символ. Фестивалът ще повиши имиджа на курорта, ще върне славата му на лятно културно средище, ще удължи туристическия сезон. Положили сме огромни усилия по организацията и не искаме да останем разочаровани. Готови сме да обсъждаме всякакви конструктивни предложения за провеждането на фестивала в курорта, стига те са да обезпечени със съответния организационен капацитет”, изрази притесненията си Златко Димитров, изпълнителен директор на “Слънчев бряг” АД.

Дружеството е изпратило писмо до Фондация “Генко Генов”, в което настоява да получи официално писмено потвърждение за безпрепятственото провеждане на фестивала, както и изрични указания относно последващите действия, в случай, че фестивалът не се проведе в предварително договорените срокове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.