Шефовете на Слънчев бряг питат за "Златния Орфей"

Ръководството на "Слънчев бряг" АД изразява силното си безпокойство от неяснотите около провеждането на "Златният Орфей" в комплекса и настоява до края на 25 август да получи категорично потвърждение за осъществяване на инициативата.

Дружеството е партньор и домакин на фестивала, за което е сключило споразумение с организаторите - Фондация "Генко Генов" и е изпълнило всички свои задължения. Осигурило е настаняването и изхранването на близо 400 души /общо 2000 нощувки/ за изпълнителите и техническите екипи във висикокатегорийна база в близост до мястото, на което е предвидено да се проведе фестивалът. Организирало е преместването на наказателния паркинг и близо 200 абонаментни места от паркинг "Емона", където ще проведе "Златният Орфей". Създадена е организация за разполагането на шатра за 1000 зрители, ограда и мобилни тоалетни. Всички мерки по сигурността са координирани с общината и МВР. Осигурени са СОТ, допълнителен полицейски ресурси, вертикална планировка, осветление. Взети са необходимите противопожарни мерки, гарантирано е медицинско обслужване при необходимост. Набрани са дори доброволци, които да се включат в организацията на фестивала.

Според договореностите "Златният Орфей" трябва да се проведе между 31 август и 2 септември. На 26 август трябва да започне монтирането на шатрата. В същия ден се очаква да пристигнат и първите технически екипи. Два дни преди тази дата обаче все още няма яснота ще се проведе ли изобщо фестивалът "Златният Орфей".

"Обезпокоени сме от възникналите разногласия между организаторите и инициативния комитет, отправените взаимни нападки, както и неяснотите около финансирането на фестивала. Ние изпълнихме всички свои ангажименти по споразумението, а това е свързано с ангажиране на сериозни финансови средства и организационен ресурс. Българските творци винаги са добре дошли в Слънчев бряг. Ние продължаваме да стоим зад идеята за възстановяване на авторитетния международен конкурс "Златният Орфей". За Слънчев бряг той е символ. Фестивалът ще повиши имиджа на курорта, ще върне славата му на лятно културно средище, ще удължи туристическия сезон. Положили сме огромни усилия по организацията и не искаме да останем разочаровани. Готови сме да обсъждаме всякакви конструктивни предложения за провеждането на фестивала в курорта, стига те са да обезпечени със съответния организационен капацитет", изрази притесненията си Златко Димитров, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.

Дружеството е изпратило писмо до Фондация "Генко Генов", в което настоява да получи официално писмено потвърждение за безпрепятственото провеждане на фестивала, както и изрични указания относно последващите действия, в случай, че фестивалът не се проведе в предварително договорените срокове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини