По 1200 лeва в „Локо“ (Пд) за триумфа

Футболистите на „Локо“ (Пд) ще получат по 1200 лева за победата над „Левски“, която бе първа за „смърфовете“ през сезона. На трибуните дойде новият спонсор Христо Крушарски, шеф на фирма за ракети против градушка. „От отбора очаквам само такива успехи, защото съм човек, който е свикнал да побеждава“, каза бизнесменът.

Крушарски изгледа мача заедно с бившия директор в „Локо“ Атанас Узунов. В официалната ложа седна и Тодор Славков, синът на покойният бивш президент на БФС Иван Славков-Батето. „Дали ще вляза в новия борд на директорите, или ще стоя отстрани, тепърва ще се решава“, каза внукът на Тодор Живков.

Във вторник „Локомотив“ дава брифинг, на който ще обяви новата си структура. До края на месеца играчите ще получат и юлските си заплати и премиите от победата над „Левски“.

„Дано вече всичко е финансово стабилно, защото доста ги изживявам тези неща“, каза капитанът Мартин Камбуров. Ветеранът асистира в 48-ата минута за победния гол на Бирсент Карагерен. За попадението помогна и „синият“ защитник Веселин Минев, който се подхлъзна на калния терен. Камбуров имаше шанс да удвои резултата, но ударът му с глава срещна гредата. „Борихме се, мъчихме се и изстрадахме успеха“, възкликна голмайсторът Карагерен. В последната минута Аймед Белаид от гостите получи червен картон.

След мача факторите в „Левски“ се гневиха именно срещу тревната настилка. „Теренът доведе до загубата - отсече Стойчо Стоев, треньорът на „сините“. - Минев се подхлъзна и ни вкараха смешен гол. Домакините не бяха създали друго положение. След това направих офанзивни смени. Но вече изпадаме в безизходица, защото нямаме футболист, който да измисли нещо. Отказал съм се да чакам нови попълнения и ще продължа да залагам на младите, въпреки че доста неща им куцат.

ДИРЕКТОРЪТ ГЕОРГИ ИВАНОВ:

„Ще има и победи, и загуби - каза спортният директор на „Левски“ Георги Иванов. - Това е нормално. Няма драма и не трябва да правим такава. „Локомотив“ е сериозен отбор с опитни играчи. Загубихме заради една фатална грешка (на снимката е грешникът Веселин Минев в син екип в акция от мача). Жалко, че Атанас Курдов пропусна в 26-ата минута да открие резултата.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ