Преди 15 септември: 150 лева за помагалата на първокласника

150 лева е средната цена за подготовката на един първокласник за новата учебна година.

В сметката не влизат дрехите или обзавеждането на нова стая за малкия ученик, уточниха търговци. Това е сумата само за помагала и допълнителни книжки. Във всички големи вериги и борси вече е заредено с тетрадки, химикалки, моливи, боички, ранички и всякакви принадлежности за учебната година.

Преди да започнете да купувате, задължително се консултирайте с преподавателя какво ще е необходимо. Повечето от учителите трябва да са раздали на първата родителска среща или при записването на учениците списък с нужните пособия, обясниха експерти. В книжарниците също има такива списъци, от които може да се ориентирате.

Учебниците - буквар, читанка, математика, роден край и помагалата към тях са безплатни. Най-скъпа е раничката - цената на добрите модели започва от 50 лева, но може да намерите и по-евтини. Тетрадки има от 20 до 80 ст. Нужни са по 5 броя с тесни и широки редове и с квадратчета за математиката. Тази година търговците не са приготвили изненади с кориците на тетрадките - заложили са на анимационните герои. Нужни са 2 черни молива, цветни моливи, острилка, акварелни бои, гланцова хартия, сухо лепило, ножичка - въобще всичко, което има в един пълен несесер с принадлежности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование