Тъст разстреля зет си след скандал - извадил пистолет, за да защити дъщеря си (обзор)

Разлютен столичанин надупчи като решето зет си с пистолет на метри от плажа в местността Кабакум до Златни пясъци. Драмата се разиграла в неделя привечер, след като 34-годишен мъж вдигнал лют скандал на дъщерята на стрелеца.

57-годишният тъст Р. И. гостувал на младото семейство в 5-етажен апарткомплекс до брега, който се отдава цяло лято на туристи. Съпрузите обаче били в обтегнати отношения и пред развод, съобщиха от апелативната прокуратура. За ежедневни разправии намекнаха и обитатели на съседни имоти, които обаче твърдяха, че не са чули канонадата от изстрели. От думите им стана ясно, че младото семейство имало две деца, които за щастие не били у дома по време на кървавата разправа. Тя се разразила малко преди 19 ч. Тогава 34-годишният Н.И. се прибрал в апартамента и вдигнал грозен скандал на жена си. Тъстът не издържал, извадил законно притежавания си револвер и почнал да гърми по зет си. Раненият побегнал, но пред входната метална врата на блока се сгромолясал на земята в локва кръв.

Дошлите на място спешни медици само установили смъртта на младия мъж, като изброили поне 5 огнестрелни рани по тялото му. Цяла нощ районът на престъплението бил отцепен от полиция. Вчера сутринта за зверството свидетелстваше само петно засъхнала кръв на входа на кооперацията.

"Махнете се оттук, това е ужасна антиреклама. Как сега ще посрещам гости?!", гневно отпъждаше репортерите рускиня по бански, която се представи като собственик на жилища в апарткомплекса.

От полицията съобщиха, че тъстът стрелец е арестуван за 24 часа, а окръжната прокуратура образува срещу него досъдебно производство за умишлено убийство.

Гръмнаха новозагорец в крака

РОСИЦА НИКОЛОВА

37-годишен мъж от Нова Загора е бил прострелян в неделя вечерта в землището на новозагорското село Научене. Пострадалият е откаран за лечение в областната болница в Сливен. Има фрактура на лявата бедрена кост. Все още не е известно какво е правил пострадалият извън селото в този час на денонощието. Няма данни за вида на оръжието, с което е бил ранен. Разследва се и кой е стрелецът.

По неофициални данни в деня на инцидента простреляният новозагорец гостувал на свой приятел в селото. Една от версиите на полицията е, че произшествието е свързано с бракониерство. Разследването продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право