Бащата на изчезналия в планината Мехмед: Не е облечен да преживее студеното време

Бащата на изчезналия Мехмед разказа пред камерата на bTV, че само 5 минути след като тръгнал сина му, поели и те, но той вече бил изчезнал. „Хората претърсиха крачка по крачка района, дойдоха полицаи с кучета, дойдоха полицаи от Банско и София, за да помагат, благодарен съм им”, каза човекът.

Той не може да си обясни изчезването на Мехмед, здрав бил, в добро разположение на духа и не е имал никакви основания да се крие. „Сега надеждата ни е да се вдигне хеликоптер и да открием следа от него. Времето в планината е студено, вчера там валя три часа, той не е облечен дебело за такова време”, допълни бащата. Той иска да се снима района, за да се види има ли жив човек там или не.

Неговите съселяни от село Света Петка също са на мнение, че има нещо неясно в това изчезване, те казват, че при претърсването са открили много загубени вещи, но не и Мехмед. „Няма абсолютно никаква следа, има вероятност той да се крие и да не иска да се покаже. Другата вероятност е да е паднал някъде и да не се вижда”, казват участвалите в издирването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини