Диди Тодорова: Аз съм смела в любовта

Водещата на "Фермер търси жена" като малка доила

кози и събирала сено, допуска, че един ден може да

заживее на село

- Диди, защо се съгласи да станеш част от шоуто "Фермер търси жена"? Какво те провокира да приeмеш да си водеща?

- Едно от нещата, които харесвам в това предаване, е, че показва как два коренно различни свята - този на фермерите и на градските момичета, се срещат в името на любовта. "Фермер търси жена" задава въпроси, които всички ние сме си задавали - смели ли сме в любовта, търсим ли я или просто чакаме да ни се случи? Готови ли сме на компромиси, ако срещнем подходящия човек? Вие например бихте ли се отказали от начина си на живот, ако човекът, в когото се влюбите, е фермер? Това беше и една от основните причини, поради които се съгласих да бъда водеща - едно позитивно предаване, което разказва за отношенията между хората и за това как се случва любовта между тях. Другата причина е, че това е много ценен опит за мен. Досега не съм била водеща на риалити формат, а това е сериозно предизвикателство. Тук всичко е автентично - реакцията на участниците е спонтанна, истинска - тя не може да се повтори отново, нямаме втори дубъл.

- Срещна се с интересни хора, посети интересни места, разкажи някоя забавна случка по време на снимките?

- Докато пътувах към една от фермите, се изгубих в Балкана. Спрях в едно село да попитам за пътя. Попаднах на възрастен мъж, който в този момент развеждаше някакъв чужденец - мисля, че беше американец. Когато видя, че имам нужда от помощ, той остави чужденеца и започна да настоява да кара със своята кола пред мен, за да ми покаже пътя. Колкото и да му обяснявах, че няма нужда и че ще се оправя, беше непреклонен. Това за пореден път ми показа колко топли и отзивчиви са хората в Балкана. Откакто обикалям по фермите, разбирам и какво означават истински био храни - доматите са от градината, месото е домашно. Пих страхотна домашна ракия и вино.

- Какво според теб провокира участниците да търсят своята половинка по този нестандартен начин?

- Аз искрено се възхищавам на фермерите и на момичетата. Изисква се много смелост да потърсиш любовта по този начин - да се изправиш в национален ефир и да кажеш, че си сам, че търсиш човека до себе си. Това наистина е достойно за уважение. Мотивацията им е различна. Заради начина на живот социализацията при фермерите се случва по-трудно. За нас, които живеем в големия град и сме заобиколени от възможности, е трудно да намерим правилния човек. Представете си колко трудно е това за един фермер, който работи от сутрин до вечер, не ходи по барове и дискотеки, живее в селото или малкия град, които повечето млади хора отдавна са напуснали. Всички тези фактори правят намирането на половинка изключително трудно. Затова във "Фермер търси жена" те откриват една много добра възможност. При момичетата е по-различно - някои от тях са изморени от суетата и стреса на градския живот. Други пък са се разочаровали от мъжете, които не знаят какво искат, разглезени са и напълно дезориентирани. В своите писма повечето дами споделят, че търсят мъж на място, човек, който знае какво иска и как да го постигне, който ще им бъде опора, ще бъде силният във връзката. Оказва се, че тази своя представа за мъж те откриват именно у фермерите.

- Какво ще кажеш на всички жени, които не биха потърсили любовта по този начин?

- Бих ги посъветвала да бъдат смели в любовта и в живота. Да не се страхуват да правят първата крачка, колкото и нестандартна да е тя. Да не живеят в клишета и предразсъдъци от рода на: "Как? Аз да живея на село?" А защо не? Любовта се случва навсякъде. Никога не знаеш кой ще бъде твоят човек и къде ще го срещнеш. Затова трябва да сме отворени към всичко и да не си поставяме бариери.

- Смяташ ли, че участниците имат ясна представа за жената, която търсят, или разчитат на случайността и на съдбата?

- Според мен, истината е някъде между двете. От една страна, те имат представа каква жена търсят, защото са си взели поука от минали любовни разочарования. Някои от тях имат лош опит с жени, които са ги лъгали, били са меркантилни или в даден момент просто са осъзнали, че не искат да живеят на село. От тази гледна точка те имат представа за подходящата жена - да обича природата, да бъде естествена, искрена, трудолюбива. Едновременно с това обаче са отворени към изненадите на съдбата и случайността. Много от тях казват, че ще я познаят по погледа, по енергията, по първото усещане. Дълбоко в себе си те осъзнават, че каквито и изисквания и представи да имат, любовта не влиза в калъп - тя просто се случва. И това е най-хубавото.

Диана Гинова:

Паническите атаки са чумата на 21-ви век

Обичаме да съдим и да слагаме етикети на

останалите, а на нас не ни харесва да чуваме

истината за себе си, казва от личен опит

психотерапевтката

- Диана, научиха ли се хората да търсят помощ при нужда от психолози?

- В София специлано хората са много отворени и не се притесняват да потърсят специалисти, когато нещо не е наред. Хубавото е, че дори започнаха периодично да се връщат. За тях терапевтът става доверен човек. В началото им е малко странно, не знаят откъде да започнат, какво ще се случи, но след първия сеанс спират да се притесняват, защото вижадт, че не са на лекар.

- Кои са най-честите проблеми, с които се сблъскваш?

- Напоследък зачестяват паническите атаки, които са в резултат на психическо преживяване. Това е чумата на 21-ви век. От панически атаки страдат емоционалните хора, но заради живота, който живеят, им се налага да се сдържат и да крият емоциите си. За жалост те винаги си намирират някакъв криволичещ път да излязат навън. И когато се появят симптомите, означава, че тялото ни много дълго е търпяло и вече спира да търпи. При всеки човек тези атаки се проявяват по различен начин, но обикновено дишането е плитко и учестено, получава се виене на свят, изтръпват крайниците и хората често си мислят, че получават инфаркт. Изпадат в паника, а не знаят, че това е нормално при учестен ритъм. Единственият начин да се опитат да спрат това е да дишат бавно, коремно, не гръдно и тази енергия се сваля. Но е важно до теб да има човек, който да те разбере, да ти даде внимание и грижа, които обикновено ни е трудно да си поискаме.

- Предполагам, че при теб идват предимно млади хора?

- Да, около 30-годишни, които се оплакват и от любовни проблеми. Обикновено трудно намират половинка или ако са я открили, не могат да я задържат. Трудно им е да се научат да живеят с другия, да правят компромиси и да се радват от това, че му дават емоции. Причината е, че самите ние сме много гладни за любов и хубави емоции. Ние сме като просяци, които седят с празната си паничка и чакат от другите любов и внимание, но и те не могат да дадат нищо, защото и те са гладни. И затова не умеем да задържаме хората около себе си. Лошото е, че идват при мен много ядосани и разочаровани, но се страхуват да отпуснат емоциите си, да изкрещят и да излеят гнева си. Мислят, че биха изглеждали глупави и слаби и тези стереотипи много ни пречат.

- Като каза стереотипи, у нас битува мнението, че ако до 30 години не си се задомил, нещо не ти е наред.

- Наскоро при мен дойде една двойка много интелигентни млади хора, които не можеха да намерят пътя до себе си. Той беше разведен с едно детенце и среща тази жена, която наближава 30. Тя държи да й обещае, че до една година ще й направи дете, защото в противен случай смята, че си губи времето. Те просто се разминаваха, защото той изпитваше ужас отново да се върже със семейство. Нас са ни учили, че жените трябва да са много отдадени на децата си, трябва да раждаме и едва ли не когато детето се появи в живота ни, ние забравяме, че имаме мъже. А те продължават да се нужадят от същото внимание и затова често се появяват любовници. Не рядко детето започва да спи при майката, а мъжът бива изритван на дивана, защото тя вече е майка. Именно затова се беше разпаднало семейството на онзи мъж и той искаше да си дадат време да си изживеят тяхната любов. Но тя не искаше да му го даде, защото беше убедена, че трябва да роди преди 30. Съмнявам се, че ще направи компромис, защото този стереотип е много силно вкоренен в нас. Робуваме на това какво трябва да направим, а не на това какво искаме. И е твърде вероятно тази жена да изтърве един страхотен мъж и една страхотна любов.

* Затвориха Люси Чешмеджиева и Арон Аронов в с

старчески дом

Двете звезди от оперетната сцена играят в новия

филм на Николай Волев "Извън пътя"

* Не яжте на 29 август диня и домати

Посичането на св. Йоан Кръстител е пресъздадено в

световни шедьоври на изобразителното и оперното

изкуство

* Майката на Хазал Кая е неин мениджър

Младата турска актриса мечтае за световна слава

* Присъда от Словения оставила на свобода

автокрадеца Яро

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА - В "ЖЪЛТ ТРУД" ОТ 26 АВГУСТ!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица