Хероин за над 2,5 млн. лв. откри митническо куче на МП Лесово (Снимки)

Над 20,4 кг. хероин задържаха митническите служители на митнически пункт Лесово. Наркотикът е иззет от лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция вчера, съобщиха от Агенция "Митници".

По метода "анализ на риска", колата е била селектирана за щателна проверка от митническите служители на граничния пункт. По време на проверката, митническо куче, обученото за откриване на наркотици, сигнализира за дрога под шофьорската седалка на автомобила. След демонтиране на седалката, митническите служители откриват капак на пригоден тайник в кухина на автомобила, от който са извадени 19 пакета с надписи на арабски език. Пакетите съдържат кафяво прахообразно вещество, което при извършения полеви наркотест реагира на хероин. Общото количество на задържания наркотик е 20,412 кг. на стойност 2 550 000 лв. по цени на съдопроизводството.

Наркотикът е иззет. Шофьорът на автомобила - български гражданин, е задържан. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал. 4 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

Това е втори случай на откриване на наркотик на митнически пункт Лесово от митническото куче на Митница Бургас - "инспектор" Чара. В необичаен тайник на друг лек автомобил, обученият голдън ретривър и помощник на бургаските митнически служители откри преди време голямо количество хашиш.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони