Проф. Евгений Дайнов прави седми Миндя рок фест

Проф.Евгений Дайнов организира за седми път Миндя рок фест. 11 групи с общо 50 музиканти ще вземат участие в проявата в родното село на политолога, което е на около 15 км от Велико Търново.

Почитателите на българската рок, метъл и блус музика ще имат възможността да чуят вече утвърдени банди и млади формации на площада на китното село Миндя. Събитието е насрочено за 28 и 29 август.

"Хедлайнер на първия ден ще бъде примата на българския рок Милена Славова, за пръв път на сцената на феста ще стъпи рок банда отвъд от "желязната завеса" - група Дабил БИТ от Беларус", разкри проф. Дайнов.

В петък за феновете ще свирят още младата формация CRUSH , която представя британски поп-рок, веселяците от "Ша-Ша" и BLUES Traffic.Втората вечер ще открият Restart Rock Band BG . "Музикантите са колеги професори, но предимно в областта на медицината, третата "професорска" банда е тази от Беларус, рокаджиите са членове на Академията на науките в източневропейската държава", уточни проф.Евганий Дайнов.

Фестивалното шоу в събота продължава с Черноризец, Магистри, Tortilla Flat. Гвоздеят на вечерта ще е Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, след което традиционно сцената ще превземат всички рок музиканти. "За първи път тази година Миндя рок фест е включен в културния календар на Нов Български университет, който подкрепя проявата и финансово", сподели политологът.

Той съобщи, че рок събитието ще излъчва на живо чрез линк на сайта на феста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица