Мними екополицаи глобяват туристи, уриниращи на плажа на Златни пясъци

Находчиви измамници шетат из плажа на Златни пясъци и глобяват пийнали туристи, решили да се облекчат или да правят секс на пясъка. По тъмна доба здравеняци дебнат край чадърите до нощните крайбрежни заведения и санкционират "на око" нарушителите на обществения ред, твърдят служители от персонала на оборотни дискотеки в курорта.

Според тях повечето летовници плащали от 20 до 50 лв. и засрамени, че са спипани в крачка, изобщо не се сещали да поискат документ за наложената санкция.

Не така реагирали обаче двама млади германци, които малко след полунощ в понеделник били спипани от двама мними екополицаи да уринират на плажа.

Измамниците взели от единия 25 лв., а от другия - 32 лв., след което офейкали в тъмното. Чужденците обаче отърчали в районното управление на Златни пясъци и се оплакали, че са глобени неправомерно. Дали описание на фалшивите блюстители на реда, а униформените бързо ги открили на работното им място и ги арестували за 24 часа.

Задържаните са 36-годишен криминално проявен варненец и 27-годишен мъж от Самоков, срещу които е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията. Оттам припомниха, че преди месец по идентичен начин са спипали други двама псевдоконтрольори на обществения ред от Варна и Костинброд. Те взели 30 лв. от млад датчанин, след като го спипали, докато се облекчава в градинка пред хотел в курорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини