На 27 април 2018 да почерпят

Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Ето как Русия успешно изстреля междуконтиненталната ракета „Топол“

Бойният разчет на Ракетните войски със стратегическо предназначение (РВСН) проведе изпитателно изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета РС-12М „Топол“ от полигона „Капустин Яр“ в Астраханска област. Това съобщиха от Управлението на пресслужбата и информацията към министерството на отбраната на РФ по РВСН.

Целта на изстрелването е изпитанието на перспективното бойно оборудване на междуконтиненталните балистични ракети.

Учебната бойна част на ракетата със зададена точност порази условната цел на полигона „Сари-Шаган“ (Република Казахстан).

За изпитанието на елементите от бойното оборудване на балистичните ракети полигонът „Капустин Яр“ е уникален. Само неговите изпитателни трасета и полигонният измерителен комплекс позволяват тестовете на перспективно бойно оборудване, способно да преодолява системата за ПРО, в това число и перспективната конфигурация в целия диапазон от възможни условия за доставянето му към целите в интерес на РВСН и ВМФ.

Междуконтиненталната ракета „Топол“ е способна да преодолее 11 хил. километра с един термоядрен боен блок с мощност от 550 Кт тротилов еквивалент. Главната част също е оборудвана с комплекс от средства за преодоляване на ПРО, състоящ се от пасивни и активни цели-примамки, както и средства за изкривяване на характеристиките на главната част. Няколко десетки спомагателни двигатели за корекция, уреди и механизми за управление позволяват на бойната част да извършва маневри на траекторията, затруднявайки прехващането й в крайния участък от траекторията.

Целите-примамки са неразличими от бойните блокове във всички диапазони на електромагнитно излъчване (оптично, лазерно, инфрачервено и радиолокационно). Те позволяват имитирането на характеристиките на бойните блокове на практика по всички селектиращи признаци на извънатмосферния, преходния и значителна част от атмосферния участък от низходящото разклонение на траекторията на полета на бойните блокове на ракетата, са устойчиви за поразяващите последици от ядрен взрив и излъчване на свръхмощен лазер с ядрено изпомпване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.