ГЕРБ издигнаха в Лом свалена от тях кметица

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви в Монтана кандидатурите на партията за кметове на 11-те общини в областта. За градоначалник на областния град на изборите ще се яви регионалният шеф на ГЕРБ Дилян Димитров, а кандидат за Лом е управлявалата крайдунавския град до 2011 г. Пенка Пенкова.

На миналите местни избори Пенкова бе сменена от кандидата на ГЕРБ Иво Иванов. "Оценката ни за управлението на община Лом през изминалите 4 години не е много добра. Направихме допълнителни анализи и смятаме, че Пенкова е един достоен човек, с възможности и опит, който може да работи активно за развитието на града. Ако трябва, ще се извиним за станалото на избирателите в Лом!", заяви Цветан Цветанов. Той уточни, че Пенкова не е член на партията, а е представител на гражданската квота.

Номинацията на Пенкова обаче подпали скандал в ГЕРБ- Лом. "Г-жа Пенкова не бе сред излъчените три кандидатури за кметове на общината. Изпълнителната комисия потъпка собствените си правила за излъчване на кандидати. Показаха, че нямат нужда от общинската организация!", заяви лидерът на ГЕРБ в Лом д-р Пламен Цеков. Той и част от ръководството на партията в Лом са подали оставки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини