Българската армия се разположи на граничните пунктове с Македония

Жива сила и военна техника разположи Българската армия на граничните ни пунктове с Македония, като превантивна мярка срещу бежанската вълна, заливаща западната ни съседка, предаде БГНЕС.

Рано тази сутрин военна част от формирование 26400-Благоевград се разположи на метри преди ГКПП “Гюешево” на българо-македонската граница над Кюстендил. На място е и командирът на поделението подполковник Иван Иванов. Частта е разположена на метри преди граничния пункт, намиращ се на 22 км западно от Кюстендил. Частта включва десетина войници, един джип “Хамър”, върху който има картечар с лека картечница. Малко над “Хамъра” до пътя, водещ към Македония, са поставени и шипове за спиране на автомобили. Преди граничния пункт крачат въоръжени с автомати войници, върху товарния автомобил има още един войник с картечница.

Военно присъствие има и на граничните пунктове-“Ст. Лисичково” край Благоевград и “Златарево”-Петрич. Присъствието на армията в граничните пунктове е поради бежанската вълна, заляла Македония. Вчера министърът на отбраната Николай Ненчев каза, че отделя 25 войници да бъдат в готовност на граничните пунктове, при евентуална бежанска вълна, насочила се към страната ни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.