ЦИК: Вече 8 партии подадоха заявления за регистрация за местните избори

8 партии са подали заявление за регистрация за местните избори, първа беше ПП ГЕРБ, съобщи за „Фокус” говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев.

“До 17 часа 8 партии са подали заявление за регистрация. Първата партия е ПП ГЕРБ, втората е „Съюз за Пловдив”, третата е „Български демократически форум”, следващата е ПП „Българска социалдемокрация”. Петата политическа сила, подала заявления за регистрация, е ПП„Движение нашият град”, шеста - ПП „Море”, седмата е ПП „Европейска сигурност и интеграция” и осмата е Социалистическа партия "Български път”, обяви Андреев.

Той коментира, че партиите не са регистрирани, a само са подали заявление за регистрация. Говорителят на ЦИК, каза че регистрацията ще бъде извършена, след като ГД „ГРАО” провери подписите, които са събрани и установи дали партиите имат достатъчен брой записи на избиратели, които подкрепят партията. „Те трябва да са 2 500 подписа. След като вече се върне резултатът от проверката и партиите имат необходимият брой верни записи, тогава те ще бъдат регистрирани”, допълни Александър Андреев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини