Ветеринар: Ако имаше зараза, да беше пламнала

ДАНС проверява кои медии са разпространявали фалшива новина за евтаназията на животни в Странджа

„MAMMA MIA” – триумфално в Софийската опера Поради огромния интерес ще има предсезонно седем извънредни спектакъла през септември

26 г. затвор за двойно убийство Бивш рейнджър се крил два часа в гардероб преди кръвопролитието

ФАЦ: Истината е, че в България има съвсем малко мигранти

Няма засегнати българи от пожарите в района на Атина

Сътрудничим си с Русия срещу фалшивите хапчета

Уникален печат открит в крепостта Лютица

Започва повторно вземане на проби за чума в Болярово Зоната за наблюдение и проверка става 10+10 км

Трима чужденци преспаха в ареста заради кражба и побой

Преведени са 1 060 000 лв. по помощта „де минимис“ за общините в Ямболско и Бургаско, засегнати от чума по животните

Лекари спасиха шестима с безкръвни сърдечносъдови интервенции

Армията, флотът и авиацията се включват в борбата с огнената стихия в Атика

Дядо вкара ало-измамник в ареста, даде му вестници

Доналд Тръмп: Северна Корея не е изстрелвала ракета от 9 месеца

Бойко Борисов: Туркменистан е важен за енергийната сигурност на България и ЕС (видео)

„Срещите, които проведохме в Туркменистан, поставиха успешно начало на нашия двустранен политически диалог на най-високо държавно равнище. Подписаните двустранни документи дават добра основа за изграждане на българо-туркменистанското сътрудничество в различни сфери. За мен това посещение е доказателство за наличието на добра политическа воля за продължаване и разширяване на двустранния ни обмен. В атмосфера на доброжелателност и конструктивизъм ние разменихме ценни идеи за съдържанието и обхвата на бъдещото ни сътрудничество, за начините и пътищата за неговото динамизиране“. Това написа в личния си профил във фейсбук министър-председателят на България Бойко Борисов. И продължи:

„Съгласихме се, че важен приоритет за нас е изграждането на балансирани взаимноизгодни търговско-икономически отношения, както и сътрудничеството в сферата на енергетиката. Заедно с това констатирахме и наличието на взаимен интерес и на добри възможности за сътрудничество и в други приоритетни области на нашите взаимоотношения, като например строителството, транспорта и съобщенията, туризма, селското стопанство и хранителната промишленост“. 

„Смятам, че характерът на рисковете и заплахите в глобален план напоследък претърпя такива изменения, че за търсенето и намирането на адекватни отговори са необходими нови форми на действие. Необходими са общите усилия на всички държави, независимо от тяхната роля и място в международните отношения. Нашите две страни са призвани да съдействат за запазването на мира и за постигане на по-голяма сигурност и стабилност в своите региони. Бих искал да подчертая още веднъж важното значение на Туркменистан за енергийната сигурност на България и Европейския съюз с оглед диверсификацията на източниците и пътищата на доставка на природен газ за Европа. Заедно ние можем да дадем ценен принос и за укрепването на международната енергийна сигурност като важен елемент на глобалната сигурност днес“, допълва Борисов.

„Убеден съм, че нашите общи усилия и действия ще бъдат подчинени на постигането на по-добро общуване и разбирателство между народите, което е в пълно съзвучие с целите на международния мир, сигурност и сътрудничество. Благодаря на президента на Туркменистан за топлото и сърдечно посрещане. Посещението ни в Туркменистан завърши с прием, давам от президента Н. Пр. г-н Гурбангули Бердимухамедов в чест на българската делегация. Преди това се срещнах и с кмета на Ашхабад, както и с мюфтията на Туркменистан. Положих венец на паметника на Независимостта на Туркменистан“, допълва премиерът. 

„България цени високо стремежа на неутрален Туркменистан да съдейства за повишаване на стабилността в Централна Азия, както и неговия принос за укрепване на сигурността в тази част на света. Поздравих домакините по случай 20-годишнината от провъзгласяването на постоянния неутралитет на Туркменистан. Значимостта на този акт е препотвърдена с приемането на резолюция на ОС на ООН от юни 2015 г.“, пише още Бойко Борисов.            

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.