Нощен атентат с треньори на ЦСКА (обзор)

Нощен атентат шокира ЦСКА. В ранните часове на 25 август са запалени личните автомобили на шефа на детско-юношеската школа Спас Джевизов и треньора Антон Димитров. И двамата са бивши нападатели и звезди на „червените“. Атентатът е извършен около 3,30 ч, почти по едно и също време. Автомобилите са доста стари - „Киа Рио“ и „Пежо 307“.

От полицията не разкриха никакви подробности около разследването. Но почти сигурно причината са направените реформи в школата, уволнението на няколко треньори и освобождаването на деца, за които е преценено, че не се развиват за нивото на ЦСКА. Пресявката стана след изпити в НСА, на които някои юноши не показали качества. „ЦСКА осъжда вандалските прояви - пише в декларация на клуба. - Призоваваме органите на реда да си свършат работата и да открият извършителите.“

Днес и Джевизов, и Димитров, бяха на работа въпреки инцидентите. „Не мога да кажа нищо, има разследване“, бе единственият коментар на Джевизов.
Двамата получиха сериозна подкрепа и от фенклуб „Сектор Г“, който е най-многоброен и членовете му пълнят редовно „Българска армия“. „Според потърпевшите огромна е вероятността деянието да е свързано с проведените реформи в школата - пишат запалянковците. - Най-вероятно извършителите са футболисти, които не са получили шанс, или техните родители. Школата на ЦСКА не е място, където определени хора ще тикат синовете си напред само и само да реализират болните си амбиции. Там ще се дава път единствено на можещи, а не на тези с много пари и връзки. Знаем, че органите на реда са особено „дейни“ и „компетентни“, разкриват точно 0% от тези престъпления. Нека извършителите не се чувстват спокойни. Светът е малък и ще направим всичко възможно да разберем кои са. А те тогава да му мислят.“

Това не е първи подобен инцидент с ЦСКА. През 2005 година сегашният треньор на „червените“ Христо Янев бе нападнат пред дома си, като се прибираше в малките часове от летището след завръщане от мач в евротурнирите. Тогава също извършителите не бяха намерени от органите на реда и случаят остана в графата „неразкрити“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ