Пращат Стоичков на Карибите

Христо Стоичков тръгва на нова тежка мисия - към Карибите. Американският телевизионен гигант „Унивижън“ изпраща Кавалера на „Златната топка“ на екзотичния остров Кюрасао. Там Камата трябва да интервюира звездата Патрик Клуйверт. 39-годишният холандец е национален селекционер на страната от 5 март. И вече записа първите си победи в квалификациите за Мондиал 2018 - срещу Монсерат и Куба. Сега предстоят два сблъсъка със Салвадор - на 31 август и 8 септември.

Шефовете на „Унивижън“ използват ударно Стоичков заради контакти с планетарни звезди от „покрива“ на най-популярния спорт. Преди 10 дни Камата беше на мисия възможна само за него - да направи едночасово интервю с Жозе Моуриньо на базата на „Челси“, което ще бъде излъчено за Щатите през септември.
Клуйверт наследи Стоичков в „Барселона“ през 1998-а, след като дойде като голямо име от „Милан“, но не успя да направи бум в Примера дивисион. Двамата обаче са в отлични отношения. Назначението на Клуйверт в Кюрасао бе прието с огромна изненада, след като еврошампионът от 1995 година с „Аякс“ бе помощник на Луис ван Гаал в националния отбор на Холандия на Мондиал 2014.

„Имам роднини на острова и мисля, че мога да допринеса за развитието на футбола - каза Клуйверт, чиито корени са от Кюрасао. - Почти всички мои национали са в Холандия. Фактът, че се класирахме за третия кръг, вече е успех.“

Кюрасао се намира в карибския басейн и е част от Холандските Антили. На острова живеят едва 152 000 души. Докато не е ангажиран с националния отбор, Клуйверт е колега на Стоичков - работи като телевизионен анализатор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят