БСП казва „да“ на мераклии за кметове

Червените кандидати за кметове на общини ще бъдат утвърдени на „Позитано“ 20 в неделя. Става въпрос за „последната“ порция номинирани, чийто брой е около 170. Очаква се в неделя Националният съвет на БСП да разпише и плана за предизборната кампания за местния вот на 25 октомври.

Най-спорният въпрос е как да се работи с АБВ. Партията на Георги Първанов планира да подкрепи 24 от кандидатите за кметове на БСП. Засега е ясна „коалицията“ в Козлодуй, Сухиндол, Враца, Иваново и Лясковец. Вече е известно, че бивши кметове на столетницата ще се борят за нов мандат като кандидати или с подкрепата на АБВ - факт, към който на „Позитано“ 20 не са равнодушни. Такива са случаите с Людмил Веселинов в Попово, Георги Димитров в Карнобат и др.

Кандидатите на БСП трябва да обещават 50 неща „за по-добър живот“. А останалите партии, които ги подкрепят - също да ги изпълняват. Сред обещанията са стимули за млади фермери и създаване на благоприятна данъчна среда за малкия и средния бизнес, прокарване на ВиК във всяко село с население над 2000 души, осигуряване на двупосочен транспорт от селата до общинския център, интернет във всяко училище, 50% от таксите за детските градини да се поемат от общините и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини