Слънчево време и утре, горещините се завръщат

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца. Утре ще e слънчево. Ще има временни увеличения на облачността над североизточните, а след обяд и над планинските райони. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Валежи не се очакват. След обяд ще се появи слаб североизточен вятър. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 28° и 33°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 26°-28°. Морската вода е от 23° до 26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, в следобедните часове – с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 16°.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишат още малко и максималните в повечето места ще са между 30° и 35°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето