Оставки в ГЕРБ заради кандидатка за кмет (обзор)

Номинацията на ГЕРБ за кандидат-кмет на Лом доведе до оставки в ръководството на партията в Монтана. Местният лидер и бивш депутат д-р Пламен Цеков и част от колегите му заявиха решението си днес, след като зам.-шефът на ГЕРБ и председател на изборния щаб Цветан Цветанов обяви номинациите за кметове в 11-те общини в областта.

В Лом ГЕРБ залагат на бившата кметица на града до 2011 г. Пенка Пенкова. Тогава тя бе сменена от Иво Иванов, също от ГЕРБ. “Оценката ни за управлението на Лом не е много добра. След допълнителни анализи смятаме, че Пенкова е достоен човек, с възможности и опит”, каза Цветанов

“Г-жа Пенкова не бе сред излъчените 3 кандидатури за кмет. Изпълнителната комисия на ГЕРБ потъпка собствените си правила за излъчване на кандидати. Показаха, че нямат нужда от общинската организация!”, реагира д-р Цеков и обяви оставка.

По-рано вчера Цветанов обяви, че единственият областен град, в който ГЕРБ ще подкрепят кандидата на Реформаторския блок за кмет на първи тур, е Кюстендил. На други места било възможно да се даде подкрепа, ако някой от РБ стигне до балотаж срещу БСП или ДПС.

ГЕРБ номинира отново и кметове на Ивайловград Диана Овчарова и на сатовчанското село Плетена Румен Арнаудов. Те се ползват с доверие въпреки медийни разследвания за незаконни кариери и съмнения за конфликт на интереси, обясни Цветанов. Той все пак щял да провери сигналите за нарушения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика