Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Гръцкият президент ще назначи временен кабинет в петък

Гръцкият президент Прокопис Павлопулос ще разпусне настоящия парламент и ще назначи временно правителство в петък, след като лидерът на третата по големина партия в парламента Панайотис Лафазанис не се очаква да формира правителство в тридневния срок, предвиден за това до четвъртък.

Това съобщава гръцкият вестник “То вима” като в същото време допълва, че в петък Павлопулос ще назначи и избори за 20 септември, предава БГНЕС.

Според изданието като временен министър-председател на поста ще застане председателят на върховния съд Василики Тану като в момента се водят преговори за постовете на ключови министерства като тези на финансите, външните работи и отбраната.

Ден преди това, в четвъртък, държавният глава ще се свърже с лидерите на политическите сили в страната, за да организира среща с тях, въпреки че вече лидерите на СИРИЗА Алексис Ципрас, на “Независимитие гърци” Панос Каменос, както и генералния секретар на гръцката комунистическа партия Димитрис Куцумпас заявиха, че няма да участват в нея.

В същото време обаче лидерите на други политически сили – на “Нова демокрация” Вангелис Меймаракис, на “Потами” Ставрос Теодоракис, на ПАСОК Фофи Генимата и на отцепилия се от СИРИЗА “Популярен съюз” на Панайотис Лафазанис, ще настояват за организирането на срещата.

Въпреки това обаче според конституцията на страната подобно събиране не може да се състои, ако на него не присъстват всички политически лидери в страната.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете