Доброволци спасиха бедстващи каякари в Дунава

Доброволци спасиха екипажа на обърнат каяк от международната гребна регата ТИД в Дунава, съобщиха от ТД “Приста” в Русе. Отпътувалите участници от града за Силистра плавали край лодката срещу бившия Комбинат за тежко машиностроене (КТМ).

За час хората и каякът били извадени на брега. Гребците обяснили, че не успели да овладеят каяка заради силното течение. 10 минути по-късно на същото място в реката се разминали два шлепа.

Близо 160 участници от 11 страни се включиха т.г. в ТИД. Най-многобройни са германците и българите. Сред тях е и 7-годишната Сияна от Плевен. Финалът на регатата е на 3 септември при рибарското селище “Св. Георги” до Черно море в Румъния.

Спасителите са част от третата акция за почистване на Дунавските острови. Въпреки лошото време те са събрали 36 чувала отпадъци, 15 от които могат да се рециклират. В екопочистването са участвали общо 20 души, от които 15 доброволци и 5 експерти.

Следващата акция е на 11-13 септември на остров Мишка до село Ряхово.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.