Чавдар Златев е новият Член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Митничари откриха тон и половина нелегална ракия в град Дунавци (снимки)

Митничари откриха 1524 литра наливна ракия без документи за платен акциз, съобщиха от Агенция “Митници”. Алкохолът е намерен в близкия до Видин град Дунавци при проверка на служители от сектор “Оперативен контрол” при отдел “Митническо разузнаване и разследване” в Митница-Лом.

В складово помещение към казан за дестилиране са открити 600 литра ракия без документи. При последвала проверка в жилищни сгради, граничещи с обекта и стопанисвани от едно и също лице, са намерени още 924 литра ракия. Взети са проби, а работата по случая продължава.

Дължимият акциз на задържаното количество от тон и половина е над 6700 лв.
От агенцията поясниха, че според Закона за акцизите и данъчните складове специализираните малки обекти за дестилиране или така наречените “казани” са единствените обекти, в които се изварява ракия за лично потребление. Клиентите имат право да изварят от собствени плодове неограничено количество ракия, като само за първите 30 литра използват намалена на половина ставка (около 2,20 за литър в зависимост от алкохолния градус), а за останалите стандартната ставка от 4,40 лв. за литър. Задължение на казанджията е да отчита количествата пред митническите власти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете