Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента Радев опровергава Цветан Цветанов

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Румен Петков: Битката с корупцията е жизненоважна за България, но не трябва да се преиграва Това би имало обратен ефект

Огнян Стефанов на съд за укриване на данъци Взел на ръка 250 000 лева от човек на бившия банкер Цветан Василев и не ги декларирал

Маскирани обраха село с камери

Министър Митов: Как ще стреляме срещу бежанците, защо ми задавате такива въпроси?

Как ще стреляме срещу бежанците, защо ми задавате такива въпроси? Инструкциите и заповедите, които са дадени, питайте министрите, които са ги дали. Въпросът не е към мен.

Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов, който бе запитан дали идеята на картечниците по границата с Македония е да стрелят по бежанците, съобщи БГНЕС.

Ясно е, че българската държава трябва да охранява границите и ние това го правим, и го правим добре. Миграционният поток не е насочен към България, а към Запад и Север, посочи Митов.

Той заяви, че като държава сме длъжни да отделяме внимание на охраната си по границите си. “Когато има заплаха от евентуален бежански натиск по някоя от другите ни граници превантивно сме длъжни да предприемем съответните мерки. Става въпрос за охрана на границата и наблюдение”, каза външният министър.

Даниел Митов увери, че е направено всичко възможно, за да се осигури охрана и наблюдение на границата с Македония, за да сме наясно какво се случва. “Ние трябва да знаем, ако започне такъв бежански натиск. Ще се прилагат същите процедури, каквито се прилагат и на българо-турската граница”, добави министърът на външните работи.

Вчера рано сутринта Българската армия разположи жива сила и военна техника на граничните ни пунктове с Македония, като превантивна мярка срещу бежанската вълна, заливаща западната ни съседка.

Военна част от формирование 26400-Благоевград се разположи на метри преди ГКПП “Гюешево” на българо-македонската граница над Кюстендил. Частта е разположена на метри преди граничния пункт, намиращ се на 22 км западно от Кюстендил и включва десетина войници, един джип “Хамър”, върху който има картечар с лека картечница. Малко над “Хамъра” до пътя, водещ към Македония бяха поставени и шипове за спиране на автомобили. Вчера на граничния пункт имаше и въоръжени с автомати войници, а върху един от товарните автомобили имаше един войник с картечница.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.