Мигове от пътешествие на Йордан Радичков в Сибир показва изложба в Монтана

Майката на Иванчева е занесла в “Младост” заповед за уволнение на заместник-кмета Румен Русев

Намерена в Бейрут мъртва просякиня се оказа милионерка

Учени разкриха защо птиците нямат зъби

Еманюел Макрон ще е на двудневно посещение в Русия, за да намери допирни точки с Путин по въпроси за иранската ядрена програма

Честват 60-годишнината на стадион “Ивайло” в Търново Юбилеят ще бъде отбелязан с изложба, лека атлетика и футбол

Прокуратурата възложи на министъра на туризма проверка за спазване на закона по плажовете

ГЕРБ за 24 май: Това е денят, в който отново ще напомним, че образованието е приоритет на нашата управленска програма

Един от пострадалите при катастрофата на “Тракия”: Имаше хора в безпомощно състояние

Вижте какво реши Министерският съвет на 23 май 2018

Заловиха моторист пиян като дърво, без книжка и регистрация

Сашо Кадиев сцепил панталон на сцената

Хари качи принцесата на 295 електрически коня Кабриото струва 473 хил. евро

Спасиха сойки, паднали от гнездо във Вършец

Вносители на стари автомобили: Къде отиват парите от екотакси?

Зверско убийство в търговищко село: Жена умъртвена посред бял ден пред дома си (снимки)

Убийство на 51-годишна жена на улицата стресна търговищкото село Ловец. Местните хора треперят, че убиецът е неизвестен и на свобода.

Трагедията е станала към 15,30 ч. във вторник, но трупът на Шафие Рафидова бил намерен от съсед към 18,30-19 ч. Тялото на жената, която била по очи, било цялото в кръв. “Главата й била разбита отзад. Била наръгана встрани под ребрата и цялата й бяла блуза била в кървища. Страшна работа”, разказа роднина на убитата, който в сряда чакаше на улицата, докато полицаите събираха доказателства в дома на жертвата. Уличната мълва е, че жената била наръгана към 9 пъти. Камъкът, или твърдият предмет, с който е удряна не бил намерен там. Липсвал и ножът, с който била ръгана, говорят в селото.

Според хората от Ловец жената е застигната в гръб, когато опитвала да извади ключовете и да отвори входната врата. Когато я намерили, все още ги стискала в шепа. Не е изключено жената да е опитвала да се спаси от някой, който я преследвал или причаквал на улицата. Не била докосната чантата й и портомонето било вътре, което говорело за личен мотив.

“Не е за пари това. Хубава жена, скромна. Мъжът й и той е работен. Не сме чували да имат разправии със съседи или роднини. Преди години дъщеря им пристана на момче и Шафие се ядосваше, ма то минала работа. Сега щерката и зетят са в Германия”, допълни съседка, която се грижела да прибира овцете на семейството.

Шафие работела в кабелния завод в Търговище. В деня на убийството била първа смяна и се прибрала към 15-15,30 ч. Домът й е на малка странична уличка и след пладне движение там не е имало. Мъжът й Исмаил бил на работа като пазач на паркинг в Търговище, когато го вдигнали по тревога, че жена му е намерена мъртва.

От полицията и прокуратурата покриха случая с пълно мълчание. Информацията е, че се касае за насилствена смърт без каквито и да е подробности, вкючително и как е убита. От Апелативна прокуратура във Варна допълниха, че се работи по различни версии и се проверява алибито на няколко човека.

На място в Ловец полицаите не даваха да се правят снимки и да се приближава къщата на убитата. Репортер на “Труд” говори с близки роднини на семейството, които подозират кой е убиецът. Смятат, че е другоселец, който заплашвал жената и дори миналата година имало жалба срещу него в полицията. Според тях заподозреният имал мераци към жената и я преследвал. Предполагат, че я причакал на улицата и след скандал я убил. От прокуратурата нито потвърждават, нито отричат версията на роднините.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.