Измамник завлякъл 7 лекари в Смолян с пари за икони

Измамник завлякъл 7 лекари в Смолян с пари за икони.

Иво Ангелов е отрасъл в дом за деца лишени от родителски грижи. 34-годишният мъж се появил в болницата в Смолян през септември м.г. Той успял да омае докторките, че е нещастен художник, който рисува икони и ги продава в подкрепа на деца сираци.

От 4 до 9 септември м.г. обходил кабинетите на лекарките и пред всяка доразвивал драматичната си версия, заради която да му дадат пари, като на някои им представял в историята си и имена на известни медици от тяхната специалност.

Лекарките свидетелстват, че той носил и каталог на дървени икони и те си поръчали икони на Свети Мина, Свети Иван Рилски, Дева Мария и др. Докторките го описват като красавец, с къдрава черна дълга коса и сини очи, на които нямало как да не повярваш.

Пред едната докторка той обяснил, че го праща доктор Образцова, пред друга, че го праща професор от ВМА. Пред излъганите се представял за Стоян Иванов, а на по-недоверчива към качествата му като художник обяснявал, че е участвал в европейска програма за изработване на икони ръководена от професор художник.

На всички обяснявал, че продава икони за подпомагне на сираци от домове. Всяка от лекарките му дала предплата от 50 до 70 лв. с обещание да получат икони следващата седмица. Красавецът обаче не се появил повече и лекарките подали сигнали за измамата.

Оказало се, че мнимият иконописец вече е съден за кражба. Срещу измамника е заведено дело в Районния съд в Смолян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право