Скандал сред патриотите: Валери Симеонов против кандидатурата на проф. Легкоступ за кмет на Велико Търново

Валери Симеонов е категорично против проф. Пламен Легкоступ да е кандидат за кмет на Велико Търново от името на Патриотичния фронт . Това казва съпредседателят на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” и председател на партия НФСБ в интервю за агенция "Фокус"

" Категорично не. Информацията не отговаря на истината. Не е коректно изнесена или представена, защото НФСБ е по-голямата партия в Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” и няма решение за подкрепа на Пламен Легкоступ". Това казва Симеонов по повод съобщенията от вчера, че Партиотичният фронт издига кандидатурата на бившия ректор на Великотърновския университет.

Най-вероятно е решение само на ВМРО, продължава Симеонов. Аз не съм информиран и като съпредседател на „Патриотичния фронт – НСФБ и ВМРО” нямам представа за това. Нито познавам Легкоступ, нито някой го е представил, така че няма как това да е решение на коалицията. По-скоро е на ВМРО.

На въпрос каква е причината за неразбирателството между двете формации във фронта Валери Симеонов отговаря: Трябва да питате този, който изнася информацията. Доколкото ми е известно, това е доц. Милен Михов. Трябва към него да се обърнете и да го попитате как си позволява да прави изявления от името на Патриотичния фронт. ПФ има коалиционно споразумение и председатели, има политически съвет и не мога да разбера какъв е Милен Михов, за да прави изявления от името на коалицията. Все още няма официално решение за издигане на кметове като имена и личности. Има решение структурите да решат как ще се явяват и има места, където ВМРО и НФСБ ще са самостоятелно.

Специално в случая с кандидатурата за кмет на Велико Търново, лично аз ще предложа на политическия съвет на НФСБ да не я подкрепя. Смятам, че тя е несъвместима с идеите и принципите на Националния фронт за спасение на България. 5 години преди да реши да бъде патриот и да се кандидатира за кмет на Велико Търново, Пламен Легкоступ е бил на пищна церемония в Москва на чисто русофилско мероприятие, на което му е присъдено звание „атаман-полковник”, което говори за русофилска насоченост. Не мога да разбера как може един човек едновременно да бъде и русофил, и български националист. В тази връзка лично аз ще настоявам политическият съвет да не подкрепя кандидатурата му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини