Авджия прострелял колега при бракониерски лов

Авджия прострелял колегата си по време на бракониерски лов на диви прасета - съобщиха източници на "Труд". От полицията заявиха, че извършителят е на 57 години от новозагорското с. Научене. Пострадалият е в областната болница с фрактура на дясното бедро.

Двамата мъже се познавали от години. По-младият, родом от Нова Загора, редовно посещавал Научене, за да ходят на лов. Във фаталната вечер двамата отново излезли да дебнат диви прасета край слънчогледовите ниви в землището на селото. Мъжете решили да изчакат дивеча в различни краища на терена. Към 21 ч. новозагорецът се обадил по телефона на приятеля си. Казал му, че му омръзнало да стои на едно място и си тръгва. Така и сторил. В тъмницата обаче се объркал и неволно се превърнал в мишена на другаря си. По-старият авджия усетил движение между слънчогледите. Помислил, че е от диви прасета и че е извадил късмет. Като се прицелил обаче, улучил другаря си. По-късно подал сигнал за пострадал човек на тел.112. С колата си откарал ранения до съседно село, където ги чакала линейка.

Първоначално имало разминавания във версиите на двамата ловци и на други лица, съпричастни към случая. Накрая стрелецът си признал. Ловната пушка, с която е стрелял, е иззета. Разследването продължава.

Ловуването през нощта е строго забранено. За бракониерството двамата ловджии могат да бъдат лишени от права. Неотдавна в землището на същото село бе задържана друга група бракониери с отстреляно диво прасе. Те се опитали да заблудят ченгетата, като обяснили, че били "намерили" прасето в нивата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони