Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

През 2025 година частните космически станции може да бъдат реалност

Има реални изгледи в следващите десет години да бъдат изградени комерсиални космически станции, стига американската Национална космическа агенция на САЩ(NASA) и предприемачите от частния сектор да успеят да преминат сложния преход от държавно към частно изграждани и управлявани съоръжения, смятат експерти, цитирани от Space.com, съобщава Фокус.

“Това е вълнуващ момент”, казва Алекс МакДоналд от NASA. “Ще имаме възможност да проведем експеримента на частно притежавани съоръжения, ако вие сте в състояние да осигурите финансиране”, посочва той в обръщение към представители на компании по време на конференцията NewSpace 2015 на фондацията Space Frontier.

Агенцията използва Международната космическа станция (МКС) за изследвания и за да изучи и намали човешките и технологичните рискове при изпращане на хора отвъд ниската земна орбита. Необходимостта от орбитална лаборатория няма да отпадне след пенсионирането на МКС през 2024 година, както се планира в момента.

NASA не възнамерява да изгради друга космическа станция в ниска орбита, а да закупи такива услуги от частния сектор. В момента частни компании използват МКС за провеждане на експерименти, комерсиални проучвания и изстрелване на малки апарати, наречени кубсат (cubesat). Когато частната индустрия създаде платформи за дейности като отглеждане на протеинови кристали, изстрелване на спътници или провеждане на изследвания върху плъхове, NASA ще спре да се занимава с тях, за да освободи време и пространство за друга работа, отбелязва директорът на Националната лаборатория на NASA на МКС Мерибет Едийн и добавя, че Агенцията няма да е основен ползвател на комерсиална космическа станция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.