Като на война на Гюешево

На кадри от "Пустинна буря" оприличават ситуацията преминаващи през ГКПП-Гюешево заради армейското присъствие на пункта от вторник по обяд. Два американски джипа "Хамър" с картечни "ядра" на покрива на подстъпите към пункта, патрули с автомати са дислоцирани преди митницата на Гюешево, като мярка срещу евентуален бежански наплив към наша територия от съседна Македония.

Униформените стриктно носят дежурството си с пълно снаряжение под августовското слънце. Задълженията им включват граничен контрол, наблюдение и проверки. До сряда след обяд нямаше опити за преминаване на емигранти през зелена граница или през самия пункт от потока от Гевгелия /Южна Македония/ към Сърбия. Пунктът изглеждаше спокоен, няколко коли с регистрация от Скопие минаха за около 20 минути - вероятно към Черноморието или Банско.

За спиране на нежелани гости и париране на опити за нерегламентирано преминаване с кола от съседна Македония военните са приготвили и шипове по трасетата за вход-изход на ГКПП- Гюешево. "Това е престараване. И да дойдат бежанци - те не са въоръжени, няма да ни нападнат. Защо са тия картечници", роптаят минувачи.

Никой не обявява докога ще останат военните и техниката от благоевградското поделение в помощ на "Гранична полиция" при Гюешево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини