23 г. затвор за ром от "Столипиново", обезглавил жена си с брадва

23 години в затвора ще лежи убиецът Янко Йорданов, който на 11 декември 2014 г. отсече с брадва главата на 22-годишната си съпруга Троянка след пореден битов скандал в дома им в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив.

Прокурор Албена Георгиева поиска доживотен затвор за подсъдимия, тъй като убийството е извършено с особена жестокост. Присъдата обаче бе намалена на 23 години, тъй като делото мина по процедурата на съкратеното съдебно следствие и без разпит на призованите 7 свидетели и 11 вещи лица.

Янко, чийто защитник бе известният пазарджишки адвокат Хари Харалампиев, ежедневно пребивал жена си заради патологична ревност и под влияние на алкохол и марихуана, става ясно от пледоарията на прокурора. Родителите на жертвата ще получат 300 000 лв. кръвнина и ще претендират за отнемане на родителските права на бащата убиец Янко Йорданов. Той трябва да плати и 400 000 лв. обезщетение на двете си деца, останали без майка - Аптула (на 2 г. и 2 месеца) и Стефка (на 1 г. и 2 месеца). Двете сирачета ще се отглеждат в Германия от родителите на убитата Троянка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право