ЦИК ще реши ръководството на ОИК-Шумен

Разногласия между партиите и коалициите белязаха консултациите за Общинска избирателна комисия в Шумен в сряда. Кметът Красимир Костов/БСП/ ще внесе в ЦИК протокол от заседанието с гласуваните предложения за председател, зам.-председател и секретар и "отгоре" ще решат кой ще влезе в ръководството.

ДПС останаха най-недоволни от консултациите и представителят им депутатът и общински лидер Бюнямин Хасан обяви, че няма да подпише протокола и ще направи възражения. Още в самото начало Хасан каза, че не е съгласен ДПС да има само 1 член в ОИК-Шумен /общо 11 членове/, както вече е определено от ЦИК.

За председател най-много гласове - 6 събра предложението на ГЕРБ адвокат Даниела Величкова. За секретар същият брой гласове получи адвокат Валентина Велева, предложена от БСП. Четири обаче бяха кандидатурите за зам.-председател. Двамата представители на Патриотичния фронт от ВМРО и НФСБ издигнаха по един човек, "Атака" и ДПС също. Най-много - 4 гласа събра предложението на НФСБ - правистът Севдалина Герджикова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини