Скандалът в РЗС-Сливен се разраства

Досегашното ръководство на РЗС-Сливен ще подкрепи кандидат-кмета на общината от "Движение 21" Красимир Кръстев. Даваме подкрепата си като граждани - съобщи вече бившият председател на общинската организация на РЗС адвокат Кирил Кирчев.

До решението се стигна, след като лидерът Яне Янев обяви, че в Сливен партията му застава зад кандидатурата на Йордан Лечков, а общинският председател е отстранен.

"Все още не съм видял протокол от заседанието на Политическия съвет на РЗС, на което съм бил махнат. Смятам, че това е било еднолично решение, тоталитарен метод на действие. А Янев да не заблуждава обществеността, че в РЗС-Сливен сме поискали да бъдем зад Лечков, защото не е истина. В това поведение /на Янев - б.р./ съзирам предначертани цели с комерсиален оттенък" - допълни още Кирчев.

Сливенският адвокат е общински съветник от РЗС и два пъти бе кандидат-кмет на областния град. На практика след отстраняването му цялото досегашно ръководство на партията на Яне Янев също напуска. Любопитна подробност е, че за служебен председател на РЗС-Сливен е определена колежката на Кирчев - общинската съветничка от РЗС Таня Пенева. Името й се свързва с фирма за кетъринг, която от години доставя храна за здравни и учебни заведения в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини