Отново номинират "мама" за кмет на Бобов дол

Изкаралата три мандата бивша кметица на Бобов дол Йорданка Каленичкова, наричана от местните - "мама", влиза в битката за градоначалническия пост на местния вот на 25 октомври, обяви самата тя вчера. Издигат я от БСП, но ще я подкрерят АБВ, Атака и др. формации.

"Прибрах се през уикенда в Бобов дол. Хората ме целуват както целуваха Тодор Живков през ония времена. Влизам в битката без излишни емоции, а да спасявам Бобов дол. Градът е съсипан, занемарен е, западна - даже шадраванът в центъра е пресъхнал и без вода. Има работа за поне 50 години. Не мога да съм спокойна, като виждам какво се случва в обичания от мен град", мотивира номинирането и Каленичкова.

По Разметаница веднага тръгнаха коментари, че в предизборната и кампания активно ще се включи фолкпевецът Борис Дали, който е бил служебен шофьор на "мама" при първия и мандат. От 4-5 години Каленичкова е есперт по имотите в Пловдивската митрополия. Дядо Николай вече дал благословията си тя да се включи в битката за Бобов дол. "Ако загубя, губя само аз - ако спечеля, печели цял Бобов дол", перифразира Левски тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони