Българин пробяга Балкана за 5 дни и 10 часа

От връх Ком до нос Емине за 5 дни 10 часа и 10 минути! Рекордно бързото планинско бягане по билото на Балкана направи Божидар Антонов. Така той подобри рекорда на Любомир Палакарчев от 1986-а. „Великолепно постижение, заслужаващо огромно признание!“, каза министър Красен Кралев, който награди с плакет Антонов. В момента Кирил Николов-Дизела опитва да мине по 600-километровото трасе за по-малко от 5 дни.

„Най-трудно е в Централния Балкан, през последните два дни съм спал от 30 минути до час“, разкри Антонов.

След награждаването в пресцентъра на организационния комитет на „София 2018 - европейска столица на спорта“ Кралев отсече, че са планирани сериозни промени във финансирането на федерациите. „Приоритет ще имат тези, които печелят олимпийски квоти и медали, както и спортовете с голямо социално значение - обяви министърът. - За тях ще отиват 80 процента от бюджета. Не можем да финансираме еднакво 100 федерации. Нека тези с по-малките бюджети покажат, че заслужават по-големи. Ще подсигурим средства, за да имат нашите олимпийци достатъчно време за аклиматизация в Южна Америка преди Рио 2016. Да не изпадат в положението на атлета Митко Цонев на световното в Пекин. А треньорите нека да се учат от чуждестранните специалисти.“

Кралев добави, че много клубове са минали по пътя на „Локо“ (Сф) от най-ниското ниво на футбола. И се надява „железничарите“ да намерят своя добър собственик. Кралев направи инспекция на последните ремонти на националния стадион „В. Левски“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл