Стрелецът от Кабакум гръмнал зет си, за да не пострада друг

"Застрелях зет си, за да не пострада друг." Това признал пред полицаи столичният бизнесмен Румен Викторов Иванов, който миналата неделя привечер надупчи с 5 куршума от законния си "Смит и Уесън" съпруга на дъщеря си Елена на метри от плажа на Кабакум .

Румен си взел 2-3 дни отпуск и отседнал при младото семейство, което почивало в апартамент на фирмата му в комплекса. Отношенията между младите родители на две деца - на 1 и 3 г., обаче били много обтегнати. Поредният скандал вероятно е причинил кървавата драма, приключила със смъртта на 34-годишния д-р Николай Иванов.

Румен сам позвънил на тел. 112 и признал стореното, стана ясно в залата на Варненския окръжен съд, който остави 57-годишния бизнесмен за постоянно в ареста.

Защитата настояваше делото да се гледа при закрити врата, тъй като клиентът им бил с висок обществен статус, синът му - дипломат, и публичността щяла да урони престижа на фамилията. Съдия Соня Нейкова обаче отхвърли претенцията.

Въпреки че двамата адвокати описаха Румен като изряден данъкоплатец, добър син, баща и дядо, съдът не склони да го пусне под домашен арест с мотива, че имотното му състояние позволява той да се укрие в чужбина. ВОС обаче изрази смущение от текста на обвинението - за убийство по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, тъй като във фаталната вечер убиец и жертва са били сами в апартамента.

В залата стана ясно, че преди да започне да стреля, Румен се е почерпил, тъй като тестът с дрегер при задържането му отчел 1,22 промила алкохол.

Мярката за неотклонение може да се обжалва на 1 септември пред апелативния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право