Скандал за път до плажа на Силистар

Нов скандал се разгоря заради път в частен имот, който води до плажа Силистар. Собственикът на имота се жалва, че от няколко години през земята му минават туристи и автомобили, за да стигнат до ивицата.

"Имотът е 22 декара. Искаме проблемът да се реши адекватно, проведохме среща с кмета на Царево, изпратихме нотариална покана, сигнализирали сме и в прокуратурата, но до момента няма резултат", каза инж. Пламен Бенински, шеф на фирма Евробул България холдинг, чийто е парцелът. Вместо решение на казуса, пътят едва ли не бил обявен за общински, идвала и полиция да бие пазачите, оплака се собственикът.

"Това е грешка на държавата, допусната още при приватизацията, преди 15 години. Странно как този път не е бил взет под внимание. Но дефакто това е единственият достъп до плажа", каза кметът Георги Лапчев пред "Труд".

"Имало е обаче самоуправство, което от страна на общината бе отстранено още снощи /вторник б.а./", добави кметът. Той обясни, че във вторник е било опитано да се създаде напрежение, което е било туширано. Фирмата сложила ограда, но покрай нея можело да се отива до плажа. Туристите обаче настръхнали, щом видели оградата, снимали с телефоните си и в социалните мрежи гръмнало, че "Силистар пак е затворен".

Силистар е една от най- красивите ивици по родното море. Мине се не мине време, туристите изпищяват, че им искат такси за вход или паркинг. Пак през този сезон имаше друг скандал с фирма- "Зона Х", която ограничи достъпа до морето през имота си.

"По отношение на достъпа до плажа, в момента всичко е спокойно. До края на сезона не може да се създава напрежение", заяви кметът Лапчев.

По думите му, това е "поредната ситуация, която си има причини да се случва точно сега". Кметът очевидно визира множеството скандали, които се струпаха в последно време на сметката на общината. Последният бе за мръсното море и затварянето на плажа в курорта Лозенец заради старата пречиствателна станция. Пробите от вчера показали подобрение, но ивицата още не е отворена за курортисти, които оредяха заради опасните бактерии и забраненото къпане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини