Още оставки в ГЕРБ - Монтана заради изборите

Вълна от оставки на общински лидери заради местните избори се надига в област Монтана. След оставката на част от общинското ръководство на ГЕРБ в Лом, начело с бившия депутат д-р Пламен Цеков, втора оставка разбуни партията на Бойко Борисов в региона. Заради несъгласие с издигнатата кандидатура за кмет на община Брусарци напусна общинския координатор Миглена Григорова. "Подавам оставката си в знак на протест за незачитане на устава на партия ГЕРБ от висшите й ръководства. Те издигнаха за кмет сегашната управничка Наташа Младенова, която четири години работи за ДПС, за БСП, но не и за ГЕРБ и хората!", заяви Григорова.

Преди ден в Монтана Цветан Цветанов заяви, че издигат отново Младенова, защото е успешен кмет и е привлякла 15 млн. лева по проекти в общината. "Кметицата реализира проекти на предишната управа, тя не е разработила нито един нов проект!", твърдят от общинското ръководство на партията. Заедно с координаторката с общо заявление ГЕРБ напускат 41 членове на партията, заяви Григорова.

"Миглена Григорова не е политически представител на ГЕРБ, тя е назначена на щат като служител в офиса на партията в община Брусарци. В този смисъл даваните от нея политически изявления и оценки са извън нейната компетентност. Те са несъстоятелни, а и неверни", заяви лидерът на ГЕРБ в област Монтана инж. Дилян Димитров, който бе издигнат за кмет на Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини