Цветанов: Нека да заложим на тези, които доказаха че могат да управляват

„В предстоящата кампания ще се постараем да направим отчет за свършеното от кметовете и общинските съветници. Там, където нямаме кметове ще вложим всички усилия това да се промени.Това каза в Плевен председателят на Националния предизборен щаб и заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов при официалното представяне на кандидатите на партията за кметове на общини в Плевенска област. Присъстваха още председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева, народният представители от ГЕРБ Владислав Николов и Пламен Тачев, областният управител Ралица Добрева.

Доверието и пълната подкрепа на партията за втори мандат печели настоящият кмет на Община Плевен проф.д-р Димитър Стойков.

„Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков пое ръководството на община Плевен през 2011 година в тежко състояние. За четири години той даде на плевенчани онова, което искаха най-много -прозрачно управление и привличане на европейски средства с добри проекти, какъвто е този за тролейбусната мрежа. 135млн. са усвоените в Плевен средства от европейската солидарност.Проф. Стойков в новия мандат ще поеме сериозен ангажимент да бъдат привлечен още по-сериозен ресурс от 300 млн.", каза Цветан Цветанов.

Цветанов представи и останалите кандидати на ГЕРБ за общински кметове в Плевенска област. В община Червен бряг, община Левски и община Искър ГЕРБ залага на настоящите председатели на Общинските съвети, съответно - Георги Георгиев, Дочко Дочев и Илияна Йончева-Гложенска. В община Долни Дъбник кандидатът на партията се казва Ангел Ангелов, в община Кнежа – Илийчо Лачовски, в община Никопол – Валерий Желязков, в община Пордим – Детелин Василев и в община Гулянци –Цецо Луканов.Консенсусните кандидатури, които ГЕРБ подкрепя, са в община Белене – Милен Дулев и в община Долна Митрополия – настоящият кмет с успешен мандат Поля Цановска.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ посочи, че номинираните за кметове на общини в област Плевен са хора, които са се доказали като добри управници и професионалисти, имат богат професионален опит и ясна визия за бъдещото развитие региона. „Важно за нас е да има политически сблъсък, сблъсък на идеи. Нека да заложим на тези които доказаха че могат да управляват”, призова Цветанов.

След представянето на кандидатите на ГЕРБ за кметове на общини в Плевенска област заместник-председателят на партията Цветан Цветанов замина за Беглеж, за да връчи картите на новите членове на местната структура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони