Убиецът на журналистите написал в Туитър: Заснех стрелбата

Губернаторът на американския щат Вирджиния Тери Маколиф заяви, че предполагаемият убиец на двамата журналисти от местна телевизия, застреляни по време на пряко предаване, е идентифициран, предаде Ройтерс.

Полицията издирва мъж на име Вестър Л. Фланаган, бивш служител на телевизия WDBJ7, във връзка със стрелбата, но не го назовава като заподозрян, заяви представител на шерифството в Аугуста Каунти, Вирджиния.

Фланаган е работил една година като репортер в телевизията и е използвал името Брус Уилямс, посочва служител на медията.

Фланаган е бил уволнен, без да бъдат оповестени причините за това. Той е публикувал в аканута си в „Туитър” (под името Брус Уилямс) два видеозаписа, на които е заснето как той (или друго лице) се приближава към репортерката и оператора и насочва оръжие към тях. В коментара си Фланаган пише: "Заснех стрелбата".

В профила му в социалната мрежа могат да се видят няколко коментара, които разкриват недоволство към бившите му колеги.

По-рано днес беше съобщено, че стрелецът е разочарован бивш служител на медията, който е избягал от местопрестъплението с кола, която сега полицията преследва, твърдят местни медии.

Репортерката Алисън Паркър и операторът Адам Уорд, съответно на 24 и на 27 години, и работещи за вирджинската телевизия Дабълю Ди Би Джей Севън (WDBJ7), бяха застреляни тази сутрин местно време в град Монета, докато взимаха на живо интервю в местен търговски център.

Убийството беше показано буквално на живо по телевизията, за която работеха журналистите. Докато репортерката взимаше интервюто от посетителка на мола, отекнаха най-малко 8 изстрела и камерата на колегата й падна на земята. Тя продължи да работи и засне краката на нападателя, както и последните викове на ужасените журналисти.

Противоречиви са данните за състоянието на интервюираната жена. Според някои медии тя е останала невредима, а според други е била ранена.

Малко след убийството един от водещите в телевизията, Крис Хърст, написа в Twitter, че убитата Алисън и той планирали да се оженят в скоро време.

Застреляният фоторепортер пък бил сгоден за продуцентката Мелиса От. Това било последното участие на Алисън в сутрешната програма на телевизията, посочва Франс прес, като цитира директора на медията Джефри Маркс.

Журналистката дори планирала да го отпразнува и била донесла в студиото балони за партито по повод последното си участие в ранното предаване.

Към момента убиецът е на свобода. По не потвърдена информация на Би Би Си Нюз, полицията го е преследвала на север по междущатска магистрала 81.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят