Жестокото убийство в село Ловец: Близките подозират другоселец, който преследвал Шафие

Убийство на 51-годишна жена на улицата стресна търговищкото село Ловец. Шафие Рафидова е разстреляна пред къщата си с 4 куршума. Два от тях пронизали главата й, а останалите сърцето и белия дроб.

Трагедията станала към 15,30 ч във вторник, но трупът на Шафие бил намерен от съсед три часа по-късно. Жената била просната по очи на асфалта. "Главата й е разбита. Цялата й блуза била в кървища. Страшна работа", разказа роднина на убитата пред „Труд“.

Според хората от Ловец жената е застигната в гръб, когато опитвала да извади ключовете и да отвори входната врата. Когато тялото й е открито в локва кръв, тя все още стискала в шепа ключовете си. Не ставало дума за грабеж, тъй като чантата и портмонето й били непокътнати.

"Не е за пари. Хубава жена, скромна. Мъжът й и той е трудолюбив. Не сме чували да имат разправии с никой. Преди години дъщеря им пристана на момче и Шафие се ядосваше, ма то минала работа. Сега щерката и зетят са в Германия", разказа съседка на семейството.

От полицията и прокуратурата покриха случая с пълно мълчание. От Апелативна прокуратура във Варна все пак обясниха, че проверяват алибито на няколко души.

Близки на семейството подозират, че убиецът е другоселец, който заплашвал жената. Миналата година тя пуснала жалба срещу него в полицията. Според тях въпросният мъж имал мераци към Шафие и я преследвал.

Шафие работела в кабелния завод в Търговище. В деня на убийството била първа смята и се прибирала, когато душманинът й я застигнал. Домът й се намира на малка странична уличка и след пладне по нея движение не е имало. По това време мъжът й Исмаил бил на работа като пазач на паркинг в Търговище.

Според запознати изстрелите, които пронизали Шафие, са изстреляни от газов пистолет, който бил преправен в боен. Куршумите били изстреляни от близко разстояние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право