Почина Вестър Фланаган, убил репортерка и оператор в ефир

Почина мъжът, който по-рано днес отне живота на оператор и репортер в ефир. Вестър Фланаган се простреля сам и почина от раните си в болницата, предаде Би Би Си Нюз.

24-годишната Алисън Паркър и 27-годишният Адам Уард бяха убити по време на живо включване във Вирджиния, Съединените щати. Фланаган е бивш служител на медията, за която са работили и двете жертви. Работил е като репортер преди около 2 години и половина.

41-годишният мъж е бил гневен на бившите си работодатели и колеги. В свой коментар в "Туитър" той обвинява убитата Паркър в расистки коментари.

"Мисля, че трябваше да се разделим с него. Научихме, че все още живее в района и колегите често са го засичали наоколо", споделиха от ръководството на телевизията.

Брайс Уилямс дори е качил видео от убийството в акаунта си в една от социалните мрежи . Кадърът спира до момента, в който се вижда ръката с пистолета му.

"Случилото се може да ти разбие сърцето. Мислиш си за семействата и колегите, които са потресени от това, което стана днес", заяви губернаторът на щата Вирджиния.

Заподозреният за убийството се е опитал да избяга с кола от местопрестъплението. При преследването с полицията е катастрофирал и е опитал да се самоубие. В продължение на няколко часа той беше в критично състояние в болница, но малко по-късно беше съобщено, че е починал.

Причините за нападението още не са ясни.

Видео как Вестър Фланаган убива журналистите, снимано от самия него, изтече в интернет. Вижте го ТУК. Предупреждаваме, че то не е подходящо за лица под 18 години и със слаби нерви

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят