Баба изгуби къщата си заради измамници

Траяна Маринова от близкото до Враца село Згориград едва не починала, когато преди няколко месеца получила честитка от съдия-изпълнител - че единственият й дом ще бъде продаден от банката. Имотът е бил заложен преди години заради изтеглен, но неизплащан кредит, съобщава bTV.

Жената никога не е виждала мъжа, изтеглил кредита. Но големият й син, който вече е покойник, явно го е виждал. „Ама не е казвал на никой сина ми, че е дал пълномощно на тоя и аз така и 4-5 месеца не можах да го вида какво представлява тоя мъж”, разказва жената.

Възрастната жена започва собствено разследване и за пръв път вижда в банката пълномощното на сина си в полза на строителен предприемач.

Жената разбира, че имотът е бил ипотекиран няколко пъти от 2001 година насам, последния път - срещу заем от 30 хиляди лева. Него предприемачът не погасява. И затова е обявена за продан.

От телевизията не успели да открият строителния предприемач по телефона.

Докато тв екипът разследва случая се среща случайно със съпругата на предпримача. Оказва се, че той вече е склонен да разговаря по телефона и обещава да внесе част от сумата в средата на август и да отмени продажбата. Условието е да тв репортажът да не бъде излъчен.

Излъчването на репортажа е забавено с месец - в името на дадената дума и по молба на жената. В Агенцията по вписванията става ясно, че измамените от предприемача са десетки.

В конкретния случай нищо не може да се направи, защото има законно пълномощно, къща, която е ипотекирана, и ипотека, която не е погасявана. А баба Траяна се оплака, че вече е започнала да получава и заплахи по телефона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони