По-строги мерки за контрол на оръжията иска Белият дом след смъртта на журналистите

Белият дом призова Конгреса на Съединените щати да приеме нови оръжейни закони.

Има някои съвсем логични неща, които само Конгресът може да направи, за да се намали насилието, свързано с използването на огнестрелно оръжие, заявиха от Белия дом.

Призивът дойде, след като 24-годишната Алисън Паркър и 27-годишният Адам Уард бяха убити по време на живо включване във Вирджиния, Съединените щати от бивш техен колега. Вестър Фланаган, който застревля журналистиката и операторът, е бивш служител на медията, за която са работили и двете жертви. Работил е като репортер преди около 2 години и половина.

41-годишният мъж е бил гневен на бившите си работодатели и колеги. В свой коментар в "Туитър" той обвинява убитата Паркър в расистки коментари.

"Мисля, че трябваше да се разделим с него. Научихме, че все още живее в района и колегите често са го засичали наоколо", споделиха от ръководството на телевизията.

Брайс Уилямс дори е качил видео от убийството в акаунта си в една от социалните мрежи . Кадърът спира до момента, в който се вижда ръката с пистолета му.

"Случилото се може да ти разбие сърцето. Мислиш си за семействата и колегите, които са потресени от това, което стана днес", заяви губернаторът на щата Вирджиния.

Заподозреният за убийството се е опитал да избяга с кола от местопрестъплението. При преследването с полицията е катастрофирал и е опитал да се самоубие. В продължение на няколко часа той беше в критично състояние в болница, но малко по-късно беше съобщено, че е починал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят