Професор: След век хората ще летят между галактиките

Пътуване със скорост, по-висока от скоростта на светлината, може да позволи през следващите 100 години на хората да пътуват между галактиките. Такова е мнението на проф. Джерейнт Люис от университета в Сидни. Той твърди, че свръхсветлинната скорост на теория е възможна.

Професорът твърди, че тази футуристична концепция е част от теорията за относителността на Айнщайн, която описва възможностите за изкривяване на времето и пространството.

"Теорията на Айнщайн вече е на 100 г., но само започнахме да докосваме повърхността", каза професорът пред Ей Би Си нюз.

"Смятам, че през следващите 100 или 1000 г. ще открием много повече за вселената и може би пътуването със свръхскорост ще бъде осъществимо". Все още обаче стои въпросът дали учените ще успеят да създадат машина, способна да извърши такова пътуване.

Проф. Люис отново се позовава на теорията на Айнщайн за възможност за свръхбързо пътуване в космоса. Той допълва, че имало информация, че необходимите за създаване на особен космически кораб материали съществуват във вселената, но все още не се знаело, дали хората ще успеят да ги открият, съберат и изработят от тях кораб за свръхбързо пътуване в Космоса.

Астрофизикът защитава мнението, че без пътувания като във фантастичния филм "Стар трек" човечеството няма да е в състояние да колонизира Вселената. "Големият проблем, който имаме, при скоростта на светлината и дои по-бързо – около 300 000 км/сек. - са разстоянията във Вселената. Дори и да пътуваме със скоростта на светлината, ще ни отнеме 4 г., за да достигнем най-близката звезда и 2 млн. години - до най-близката голяма галактика.

Тези разстояния може да ни спрат да колонизираме Вселената... така че е необходим някакъв начин да победим ограниченията в скоростта, и теорията на Айнщайн за относителността ни го дава." Новото космическо превозно средство ще е в състояние да закара екипаж и оборудване до Луната за по-малко от 4 часа. А пътуване до Алфа Кентавър, което в момента би отнело хиляди години, ще може да бъде извършено само за 100 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии