Осъдиха куриерка на фалшив колет с билки за 1000 евро

20-годишна жена от Павликени е осъдена на 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок заради участие в престъпна схема с мнима пратка с билки за 1000 евро. Наказанието е постановено за Ралица Атанасова след споразумение с Районната прокуратура в Горна Оряховица.

Ралица Атанасова е участвала в банда за телефонни измами. Използвана е като муле, за да предаде колет с животоспасяващи билки и документи на 69-годишната Гана Стоянова от Горна Оряховица. Престъплението било извършено в края на ноември миналата година.

Горнооряховката трябвало да плати 1000 евро за пратката от Испания. Ганка Стоянова обаче се оказала запозната със схемата на мошениците и се обадила на тел.112 веднага след уговорката за среща и тричасови увещания, че пакетът е изпратен от зет и. Дамата, която доста години си изкарва хляба от гурбет в Гърция и по това време е била в отпуск, не се хванала на въдицата,защото предния ден дъщеря и и зет и са били на гости в Горна Оряховица и само преди часове отпътували за Испания. Смелата жена обаче влязла в ролята на болна пенсионерка, която трябва да получи билки от зетя и вкарала в клопка измамниците.

На мястото за предаване на парите и получаване на пратката пък се озовали началникът на полицията в Горна Оряховица Павлин Лазаров и неговият заместник Мариян Лонгинов. Полицаите заловили Ралица,а тя пък предала съучастника си Йордан Василев,с когото тогава живее на съпружески начала. Оказало се, че мъжът от доста време е обявен за издирване.

На него прокуратурата в Горна Оряховица обаче не е предложила споразумение, защото е със сериозно криминално досие и предстои да бъде внесен обвинителен акт. Ралица Атанасова обаче е с чисто криминално досие и заради това Районният съд в железничарския град в сряда е одобрил спогодбата с прокурора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право