Ученик приет в болница след злоупотреба с алкохол

Десетокласник е настанен в детско отделение на областната болница във Велико Търново след злоупотреба с алкохол. 16-годишното момче е било прието в лечебницата по спешност в нощта срещу четвъртък с диагноза алкохолно опианение. Благодарение на бързите действия на медиците, младежът е стабилизиран и няма опасност за живота му.

Непълнолетното момче изпаднало в неадекватно състояние след солиден запой по време на рожден ден с приятели в село Масларево, Община Полски Тръмбеш.

Младежът изпаднал в несвяст след като изпил 400 грама коктейл от водка, уиски и мента. Странната комбинация от силни спиртни питиета обаче му се отразила зле и той едва бил спасен.

Около 1 часа на 27 август на телефон 112 жител на Масларево поискал помощ за племенника си, който изпаднал в безпомощно състояние след препиване.

На място незабавно била изпратена линейка.Пострадалият бил прегледан от екип на Центъра за спешна помощ в Полски Тръмбеш, а след това транспортиран до болницата в старата столица.

Установено е, че алкохолът е занесен в частното помещение, където било празненството от пълнолетния брат на рожденичката. Срещу С.Б. на 19 г от Велико Търново е образувано досъдебно производство за предоставяне на спиртни напитки на непълнолетно лице.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони