До 35° в петък, бриз по морето

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за август. През нощта ще е ясно и тихо. Утре през деня ще е слънчево, с температури типични за лятото, в повечето места от 30° до 35°. Това съобщи за Фокус дежурният синоптик Орлин Лазаров от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Поради бризовия вятър, появяващ се през деня, по морския бряг ще са около 26°-28°. В останалата част от страната ще се задържи почти тихо. Едва вечерта над североизточната част от страната ще се появи разкъсана, предимно висока облачност. По Черноморието ще е слънчево. През деня ще се появи слаб бризов вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са 26°-28°.

Температурата на морската вода се задържа 24°-26°. Вълнението ще е 1-2 бала. Времето в планините ще е предимно слънчево и топло. На 1200 м.н.в. температурата ще достигне 24°, на 2000 м. около 17°. Вятърът по билата ще е до умерен от изток-североизток. През почивните дни и в началото на следващата седмица ще бъде слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишат още и максималните в повечето места ще са между 32° и 37°, по-ниски ще остават само по Черноморието. Временни увеличения на облачността ще има в събота, а в неделя вятърът от изток-североизток временно ще се усили, повече в Източна България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето